arrow_rightarrow_righticon_excelicon_pficon_ppticon_wordmagnifier

TPMS

TPMS Ventielen

Het controlesysteem voor de bandenspanning ( TPMS ) is van nu af aan verplicht!

Sinds 1 November 2014 moeten de nieuwe automodellen welke een typegoedkeuring krijgen, uitgerust zijn met een controlesysteem voor de bandenspanning (Tyre Pressure Monitoring System of TPMS). Een vooruitgang voor de veiligheid en het milieu.

De veralgemening van het controlesysteem voor de bandenspanning maakt met het bandenlabel en de veralgemening van het antislipsysteem ESP, deel uit van de in 2009 door de Europese Commissie getroffen maatregelen, gericht op de verbetering van de veiligheid van voertuigen die in 2012 in werking treden.

Dat houdt tevens in dat vanaf dat moment de systemen ook altijd moeten functioneren. Bij een eventuele storing of defect moet u in zo’n geval ook zo snel mogelijk naar een garage om dit op te laten lossen.

mx-sensor-tpms

Een maatregel voor verhoogde veiligheid en een schoner milieu.

Hoewel deze veralgemening van het controlesysteem van de bandenspanning hoofdzakelijk gericht is op een verbetering van de veiligheid, zal het tegelijkertijd de impact van het autorijden op het milieu verlagen. Talloze onderzoeken wijzen namelijk uit dat te zacht opgepompte banden leiden tot een overmatig brandstofverbruik en een vroegtijdige slijtage van de banden. Tijdens haar jaarlijkse enquête heeft de onderneming Bridgestone kunnen vastleggen dat tweederde van de Europese automobilisten met te zachte banden rijdt. De fabrikant heeft berekend dat deze situatie verantwoordelijk was voor de verspilling van 2 miljard liter brandstof en een extra CO2 uitstoot van 4.8 miljoen ton.

Premio Cuijk is al ruim een jaar een gespecialiseerd servicepunt voor dit soort ventielen, wij controleren, resetten, plaatsen en vervangen ze vakkundig indien dit nodig is!

TPMS

Doel van TPMS

De overheid heeft een aantal doelstellingen opgesteld voor de verplichte invoering van het TPMS systeem bij nieuwe auto’s:

  1. De veiligheid verhogen
  2. De koolmonoxide uitstoot verlagen
  3. Verminderen van het brandstofverbruik
  4. De levensduur van een band te optimaliseren
  5. Verhogen van de duurzaamheid
tpms